fbpx

Prima ediţie a evenimentului caritabil MARATOC - Maraton pe tocuri, dedicat copiilor orfani sau cu dizabilităţi

Image
Image

Prima ediţie a evenimentului sportiv şi distractiv "MARATOC - Maraton pe tocuri" are loc sâmbătă, 2 noiembrie 2019, la Arena Naţională din Bucureşti (intrarea VIP din strada Maior Coravu), începând cu ora 10.00, scopul său fiind caritabil, destinat copiilor de la Fundaţia "Nane" şi celor de la Fundaţia "Ajut un copil".

"De când fetiţa mea merge la şcoală, am observat un 'fenomen'. În fiecare dimineaţă văd mămici - femei ocupate, cu diferite profesii, elegante şi purtând încălţăminte cu tocuri - care îşi duc grăbite copiii la şcoală, încercând să împace în mare viteză ambele 'cariere' - cea de mamă şi cea profesională. Şi reuşesc cu brio. Ele aleargă zilnic cu copilul de mână, cu ghiozdanul pe umăr şi, uneori, cu umbrela în cealaltă mână, până la poarta şcolii. Acei copii sunt norocoşi, deoarece pentru ei aleargă cineva. Dar ce se întâmplă cu aceia care nu au familie - copiii abandonaţi, cei de la aşezămintele sociale, cei care au probleme de sănătate şi sunt abandonaţi în spitale? Pentru ei vom alerga noi!", a declarat Monica Davidescu, actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti şi iniţiatoarea proiectului.

Evenimentul "MARATOC" este susţinut de Primăria Capitalei  și s-au alăturat proiectului, benevol, Federaţia Română de Atletism (care asigură, cu ajutorul voluntarilor, logistica liniei de start, a traseului, a liniei de sosire, a premierii), Alexandra Dobre, director general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, numeroşi prieteni, precizează un comunicat de presă al Fundaţiei Nane, citat de Agerpres.

Numeroase personalităţi din lumea sportului, din lumea artistică sau din televiziune s-au alăturat acestui eveniment acceptând să alerge pe tocuri (chiar şi bărbaţii!) pentru a susţine acest proiect.

Participanţii la "MARATOC" vor purta încălţăminte cu tocuri (cizme, botine, pantofi, sandale) de 7-10 cm; vor fi îmbrăcaţi adecvat vremii de afară (dacă plouă, să aibă umbrelă) și vor putea să aleagă în ce cursă să se înscrie.

Programul evenimentului: între orele 10.00 - 11.00 au loc înscrierile, ora 11.30 - start în cursa de 800 de metri; ora 12.00 - start în cursa de 1.200 de metri; ora 12.30 - festivitatea de premiere, şedinţă foto, sesiuni de interviuri cu oficialităţile, personalităţile şi vedetele care vor participa la concurs.

Participanţii pot face donaţia online către Fundaţia "Ajut un copil" sau către Fundaţia "Nane".

Sursă foto facebook.com/maratonpetocuri

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.