fbpx

Prima reacție a premierului României după ce omolgul său bulgar a anunțat că o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru conducerea Parchetului European

Premierul Viorica Dăncilă, aflat duminică într-o vizită la Ploiești, a precizat că își menține punctul de vedere în ceea ce privește candidatura fostei șefe DNA pentru conducerea Parchetului European, precizarea fiind făcută în contextul în care omologul său bulgar Boyko Borisov a anunțat că va susține candidatura venită Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Citiți și:  Bulgaria s-a răzgândit și o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru conducerea Parchetului European

"Îmi mențin punctul de vedere. Este opinia domnului Borisov și o respect, pentru că așa este în democrație. Îmi mențin punctul de vedere pentru că mi se pare corect. Atât timp cât cerem tuturor să-și lămurească anumite aspecte legate de justiție, această regulă trebuie respectată de orice cetățean, de la primul până la ultimul. Nu o cunosc pe doamna Kovesi, dau întotdeauna dovadă de solidaritate feminină, susțin femeile, dar eu cred că este foarte bine ca și dumneaei să facă aceste lămuriri", a comentat Viorica Dăncilă.

Declarațiile de la Sofia marchează o schimbare radicală de poziție în condițiile în care, la primul vot asupra candidaturii lui Kovesi, care a avut loc înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai, ambasadorul Bulgariei la UE a votat împotriva lui Kovesi.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.