fbpx

Primii 7 români uciși de coronavirus, testați cu întârziere pentru COVID 19. Nu îndeplineau criteriile de testare stabilite de autorități

Primii 7 români uciși de coronavirus, testați cu întârziere pentru COVID 19. Nu îndeplineau criteriile de testare stabilite de autorități
Image
Image

Toți cei 7 români care au fost uciși de coronavirus au fost testați cu întârziere de autorități. Ei nu îndeplineau vechile criterii de testare pentru COVID 19 stabilite de autorități, care au fost valabile până astăzi, când autoritățile au decis să le extindă. Practic, doar a 7-a victimă, care a murit luni seară, a fost testată în calitate de contact apropiat al celui de-al doilea pacient ucis de coronavirus în România. A doua victimă a fost însă un bărbat care s-a internat lunea trecută la Spitalul Universitar din București și a fost testat abia după 4 zile, vineri, când era deja în stare foarte gravă, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca și bărbatul care a murit azi și căruia i-a transmis virusul să fi fost testat tot cu întârziere. Potrivit datelor prezentate de autorități, cele 7 victime sufereau și de alte afecțiuni.

În ultimele zile, mulți medici români au cerut insistent creșterea numărului de testări, avertizând că în caz contrar răspândirea coronavirusului în țara noastră riscă să scape de sub control.

HotNews.ro a stat de vorbă luni cu Adrian Wiener, medic primar în Secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență din Arad și senator USR, membru al Comisiei de Sănătate din Senat, care a explicat de ce primele 5 decese provocate de coronavirus în România nu se încadrau în "definiția de caz" stabilită de autorități și care a fost valabilă până astăzi, când a fost extinsă.

HotNews.ro a pus cap la cap și datele disponibile în cazul celui de al 6-lea și al 7-lea deces și a rezultat că nici acești pacienți nu se încadrau în definția de caz - criteriile impuse de autorități pentru a fi testați pentru coronavirus.

Institutul Național de Sănătate Publică a decis luni să lărgească categoriile de persoane testate, după numeroase apeluri ale medicilor în acest sens. Practic, toți pacienții internați în spitale care au simptome de infecții respiratorii acute vor fi testați, la fel și personalul medical care intră în contact cu cazuri confirmate cu coronavirus.

Credit foto berlin.de.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.