fbpx

Procuror urmărit penal pentru o percheziție în urma căreia o persoană a murit. Incidentul s-a petrecut acum mai bine de trei ani

Image
Image

Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au anunțat, joi, că pe 30 august au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijență în serviciu, prev. de art.298 din Codul penal, ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin.1,2,3,4 din Codul penal cu referire la art. 194 alin. 1 lit. e din Codul penal.

"În fapt, în calitate de coordonator și conducător al echipei care a procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la data de 8.07.2015, nu ar fi respectat dispozițiile legale prevăzute de Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea nr. 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, incidente activităților desfășurate, rezultând urmare acestor nerespectări decesul unei persoane  și vătămarea altor două persoane a căror viață a fost pusă în primejdie. La data de 12 septembrie 2019, magistratului procuror i-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect, la sediul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție", a informat Parchetul General.

Dosarul se referă la o percheziție care a avut loc acum mai bine de trei ani, la o fabrică de alcool din localitatea Bușag, județul Maramureș. Un cazan a explodat atunci, rănind grav un muncitor și un polițist. Acesta din urmă a și murit, o săptămână mai târziu, într-un spital din Capitală.

Efectuarea în continuare a urmăririi penale  reprezintă o  etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.