Procurorii extind acuzaţiile pentru trei șefi din Jandarmerie, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august 2018

Procurorii militari de la Parchetul General au extins acuzaţiile în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august 2018 pentru şefii din Jandarmerie Cătălin Sindile, Laurenţiu Cazan şi Sebastian Cucoş, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare. Procurorul general interimar, Bogdan Licu, declara joi că va avea o întâlnire cu şefii principalelor structuri de parchet din cadrul Ministerului Public, dar şi cu reprezentanţii secţiei parchetelor militare cu care va discuta despre evoluţia dosarului privind protestul din 10 august 2018.

Şefii din Jandarmerie au fost sub acuzare în acest dosar pe 21 septembrie 2018, pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

Urmărirea penală a început și față de secretarul de stat în MAI Dan Mihai Chirică.

La Parchetul General au fost înregistrate sute plângeri penale din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

În urma evenimentelor din 10 august a fost deschis un dosar penal şi pentru ultraj, după ce mai mulţi jandarmi au fost răniţi de către protestatarii violenţi.

Sursa foto: Reuters / Adriana Neagoe

 

Image
Image
Image