fbpx

Proiect: Reînfiinţarea funcţiilor de sectorişti şi repartizarea poliţistului aproape de casă

Image
Image

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a prezentat proiectul ,,Proiectul de reorganizare teritorială a structurilor de poliţie”, discutat cu fostul ministru de Interne, şi care prevede reînfiinţarea funcţiilor de sectorişti şi organizarea de concursuri pentru funcţii de conducere pe mandate de 4 ani.

Prevederi din proiect:

- Procesul de selecţie al viitorilor poliţişti să se desfăşoare în baza unei bune cunoaşteri longitudinale a acestora, evitându-se astfel angajarea persoanelor al căror profil moral este necorespunzător sau a persoanelor care au răspuns penal.

- Înfiinţarea Centrelor judeţene de psihologie care să realizeze selecţia psihologică.

- Respectarea în continuare a cerinţelor staturo-ponderale a candidaţilor.

- Semnarea unui contract între lucrătorul de poliţie debutant şi MAI prin care poliţistul se obligă să rămână pe prima funcţie ocupată timp de 5 ani.

-Păstrarea în rândul poliţiei a proporţiei medii europene în ceea ce priveşte numărul femeilor poliţist (în timp ce media europeană se situează undeva între 1012%, în România este reprezentată de un procent de 24%).

-Ocuparea unei funcţii la catedrele de specialitate ale unităţilor de învăţământ ale MAI să fie posibilă doar după o vechime de 10 ani în practică.

-Repartizarea din şcoală cât mai aproape de domiciliul poliţistului, şi nu pe criteriul mediei obţinute.

-Crearea unui număr de trei Inspectorate de poliţie teritoriale (Bacău, Cluj şi Craiova), subordonate IGPR-ului, care vor coordona activitatea de poliţie din judeţele incluse teritoriale, reducându-se astfel cele 42 IPJ-uri.

- Reînfiinţarea funcţiilor de sectorişti.

- Organizarea de concursuri pentru funcţii de conducere până la şef birou pe mandate a câte 4 ani.

Potrivit MEDIAFAX, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a prezentat proiectul ,,Proiectul de reorganizare teritorială a structurilor de poliţie”, despre care spune că poate rezolva mai multe probleme, inclusiv migraţia din sistem.

Sursă foto Antena 3.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.