fbpx

Proiectul USR pentru desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor

Image
Image

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, tacit, în şedinţa de miercuri, proiectul de lege al USR care vizează desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie (SIIJ). Potrivit MEDIAFAX, iniţiatorii susţin că nu există „motive care să justifice înfiinţarea Secţiei”.

Proiectul iniţiat de deputaţii şi senatorii USR a trecut tacit de Camera Deputaţilor, prin depăşirea termenului pentru dezbatere şi vot final.

Iniţiatorii susţin că motivele iniţierii acesuit proiect se referă la „inexistenţa unor motive care să justifice înfiinţarea acesteia (Secţiei - n.r), la impactul generat asupra independenţei judecătorilor şi procurorilor, precum şi asupra încrederii cetăţenilor în sistemul de justiţie penală şi, în general, asupra justiţiei din România”.

Parlamentarii USR argumentează, în expunerea de motive, că au fost critici în sensul în care nu există motive temeinice pentru înfiinţarea Secţiei speciale.

USR reaminteşte că şi magistraţii din România au făcut apel la Guvern şi Parlament pentru a desfiinţa SIIJ.

Proiectul a trecut de Camera Deputaţilor, primă Cameră sesizată, prin depăşirea termenului de dezbatere şi vot final, la 8 noiembrie, însă for decizional este Senatul.

Sursă foto digi24.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.