fbpx

Protest la Ministerul Dezvoltării. Sute de angajați au fost concediați de pe o zi pe alta

Protest la Ministerul Dezvoltării. Sute de angajați au fost concediați de pe o zi pe alta
Image
Image

Mai mulți angajați de la Ministerul Dezvoltării au protestat nemulțumiți de disponibilizările care se fac în această perioadă. Potrivit Digi24, ministrul Ion Ștefan spune că în acest moment sunt 1020 de angajați, iar după disponibilizări vor rămâne 765.

"Am preferat să așteptăm să coboare domnul ministru să ne explice și nouă criteriile după care a făcut această reorganizare, cum a decis dumnealui cine pleacă, cine rămâne și cine se prezintă la examen.

Unii am primit direct preaviz, alții notificare că vor concura pe posturi, dar nu se știe pe câte, iar alții nu au primit nimic. Vrem să știm care este criteriul de departajare.

Noi care facem evaluarea și contractarea suntem 15 oameni. Gestionăm 350 de proiecte. Făcând o împărțire, ce înseamnă 350 de proiecte la 15 oameni? Ce rezultat i-a dat domnului ministru?", a declarant un protestatar potrivit sursei citate.

Ministrul Dezvoltării spune că reducerea personalului nu va afecta sub nicio formă activitatea ministerului.

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării: "Acum câteva luni de zile am anunțat o reorganizare din temelii a Ministerului și asta am făcut. Am hotărât reducerea cu 40% a echipei politice, adică secretari de stat, subsecretari, iar posturile de conducere au fost reduse cu 35%, vom avea mai puține posturi de conducere, iar numărul de angajați, se va reduce cu 25-30%, un număr mai mic. Ceea ce propunem noi prin restructurare aduce beneficiu cetățenilor, nu am făcut asta pentru a proteja sau a mă răzbuna pe un salariat sau altul, nu îi cunosc, nu am angajat pe nimeni în acest minister".

Ion Ștefan susține că persoanele care au primit preaviz se pot prezenta la examen.

Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării: "Ei pot participa la examen în data de 29 mai, examen ce va avea loc la Facultatea de Drept ca să dăm posibilitatea tuturor să participe la un examen civilizat".

Credit foto libertatea.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.