fbpx

PSD vrea paradisuri fiscale pe insulele din România, argumentând că "peste tot în lume" oamenii vizitează insulele pentru cazinouri şi hoteluri

Argumentând că, peste tot în lume, turiştii care se duc pe diverse insule fac asta atraşi de cazinourile de acolo, un parlamentar PSD vrea ca în România multe dintre activităţile economice derulate pe insule să beneficieze de reduceri substanţiale de taxe şi impozite. Proiectul ar putea intra la votul final peste câteva zile, însă opoziţia îl contestă vehement, reclamând că măsura e una discriminatorie, dar şi că rezervaţia naturală a Deltei Dunării ar putea fi transformată într-un paradis fiscal. Opoziţia nu a uitat nici de scandalul privind insula Belina, în care sunt implicaţi mai-marii PSD Teleorman, în frunte cu Liviu Dragnea.

Iniţiativa legislativă îi aparţine senatorului PSD Şerban Nicolae şi a fost modificată marţi în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. În forma actuală, aceste terenuri sunt scutite de la plata impozitului și a taxelor şi vor avea un regim juridic special, notează Digi 24. Opoziţia a anunţat că va ataca la CCR proiectul de lege, care va primi votul final în următoarele zile de la deputaţi.

"Se creează paradisuri fiscale pentru niște băieți deștepți, de exemplu pentru cei care au pus mâna pe insula Belina, sau pentru cei care au interese de a dezvolta afaceri de jocuri de noroc în Delta Dunării. Este o lege cu dedicație. E absolut nedrept pentru ceilalți comercianți din România, care vor avea o concurență neloială", a reclamat deputatul USR Stelian Ion.

"În toate insulele din lume există acest regim derogatoriu și atracția străinilor, acolo unde sunt insule, este tocmai pentru că acolo se fac cazinouri, se fac hoteluri, se fac aceste regimuri derogatorii. Dacă noi ne opunem acestor lucruri înseamnă că noi nu vrem să existe atracții și în România în aceste feluri de locuri", a afirmat, în replică, un coleg de partid al iniţiatorului, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.