fbpx

Radu Mazăre, condamnat la nouă ani de închisoare cu executare. Și Cristi Borcea s-a întors după gratii

Magistraţii Instanţei Supreme l-au condamnat definitiv, joi noapte, pe Radu Mazăre la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul privind retrocedarea plajelor, în care, în primă instanță, primise o sentință de patru ani.

În aceeași cauză, Cristian Borcea, care inițial fusese achitat, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la Borcea.

Fostul președinte al CJ Constața, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat la 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, cu un spor de un an, plus doi ani interzicerea unor drepturi.

Decizia magistraților a venit după nouă ani de procese şi alte mai multe amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe, dar va fi o provocare inclusiv punerea ei în aplicare.

Fostul acţionar FC Dinamo s-a predat deja la Poliţia Ilfov și a fost încarcerat, vineri dimineață, la Penitenciarul Rahova, au declarat surse din Poliţie pentru Mediafax. Lucrurile nu sunt la fel de simple în cazul lui Radu Mazăre.

În ceea ce-l privește pe fostul primar al municipiului Constanța, reprezentanţii Poliţiei au transmis, vineri, că se fac activităţi pentru sesizarea instanţei în vederea emiterii unui mandat european de arestare şi a unui mandat de urmărire internaţională a fostului primar Radu Mazăre, informează agenția citată.

Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Sursa foto: libertatea.ro

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.