fbpx

Radu Mazăre a fost adus la instanță în dosarul plajelor

Image
Image

Fostul edil al Constanței Radu Mazăre a fost adus la instanța supremă care ia în discuție, vineri, contestația sa în anulare față de decizia definitivă din dosarul în care a fost condamnat pentru modul de retrocedare al unor plaje din municipiul pe care l-a condus.

Potrivit stiripesurse.ro, Radu Mazăre dar și alți inculpați din dosarul retrocedării plajelor din Constanța au făcut în luna martie contestații în anulare împotriva deciziei definitive prin care au fost condamnați la pedepse cu executare.

În 8 februarie un complet de trei judecători de la instanța supremă a stabilit, definitiv, condamnarea lui Radu Mazăre la nouă ani de închisoare cu executare pentru fapte de luare de mită și abuz în serviciu.

În același dosar au fost condamnați mai mulți inculpați. Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a primit o condamnare de cinci ani cu executare, iar fostul acționar la Dinamo, Dragoș Săvulescu, are o sentință definitivă de 5 ani și jumătate. O altă condamnare în dosarul plajelor retrocedate este cea a lui Cristian Borcea.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2015 pentru luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese.

Mazăre a părăsit teritoriul României în decembrie 2017 și a anunțat că cere azil politic în Madagascar. A fost extrădat după aflarea veștii condamnării sale în acest dosar.

Credit foto stirilekanald.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.