fbpx

Raed Arafat, audiat la Parchetul General, în cazul tragediei de la Colectiv

Image
Image

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a sosit, marți, la Parchetul General, pentru a fi audiat, la patru ani de la tragedia petrecută în clubul Colectiv. Arafat nu a făcut declarații la sosirea la sediul instituției, potrivit Mediafax.

Şeful DSU, Raed Arafat, a ajuns la sediul Parchetului General în jurul orei 12, unde este audiat în dosarul tragediei din Clubul Colectiv.
El a fost aşteptat de mai multe persoane, victime ale tragediei de la Colectiv şi reprezentanţi ai familiilor victimelor, care i-au cerut explicaţii la patru ani de la tragedie.

În 30 octombrie 2019 se vor împlini 4 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.  Zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-şi îngriji rănile.

Amintim faptul că victimele Colectiv au cerut, printr-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor, decontarea pe viaţă a tratamentelor de care au nevoie, precizând că, în prezent, pot beneficia de plata tratamentelor doar până la sfârşitul anului 2020, ceea ce este insuficient.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.