fbpx

Raed Arafat avertizează, din nou, cu privire la revenirea la starea de urgență: "Septembrie vine cu riscuri suplimentare. Ne așteptăm să apară focare în școli"

Raed Arafat avertizează, din nou, cu privire la revenirea la starea de urgență: "Septembrie vine cu riscuri suplimentare. Ne așteptăm să apară focare în școli"
Image
Image

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a avertizat din nou, sâmbătă, într-o intervenție la un post central de știri, cu privire la riscul revenirii la starea de urgență. Anterior, acesta s-a declarat împotriva relaxării anunțate pentru data de 1 septembrie. Acum, că ridicarea unor restricții, la începutul săptămânii viitoare, este un lucru cert, Arafat avertizează asupra posibilelor consecințe.

”Suntem într-un moment care este destul de îngrijorător. A crescut numărul de cazuri și suntem la un plafon, sperăm să vedem o scădere, dar acest lucru depinde foarte mult de modul în care cu toții respectăm regulile. Trebuie respectate regulile nu numai când ne văd alții, chiar și în familie trebuie să le respectăm. Așa putem să controlăm situația și să scădem încet-încet cifra la care a ajuns. Este un efort comun. Septembrie vine cu riscuri suplimentare”, a spus Arafat, pentru Realitatea Plus.

Acesta și-a exprimat îngrijorarea și cu privire la momentul reluării cursurilor în unitățile de învățământ.

”În primul rând, și unul dintre cele mai importante aspecte, dacă are orice simptom de răceală, copilul nu trebuie să fie dus la grădiniță sau la școală. Asta este responsabilitatea numărul 1. Regulile din interiorul școlilor fac obiectul unui Ordin care urmează să fie explicat și va stabili regulile, inclusiv când se închide școala. Ne așteptăm să apară focare. Această abordare este și în alte țări, nu este o chestiune pe care o facem doar noi. Se pune și problema accesibilității la online pentru ca toți copiii să aibă acces la învățământ”, a subliniat Arafat, pentru sursa citată.

Șeful DSU consideră că "situația este cât de cât stabilizată la 1.300-1.400 de cazuri", dar arată că "toamna vine cu riscuri suplimentare. Locurile de muncă se vor umple din nou, firmele vor trebui să impună respectarea regulilor, începe școala, vor fi alegeri. Dacă ajungem la 2.500 de cazuri pe zi, este foarte posibil ca impactul la Terapie Intensivă să fie mult mai mare și atunci este posibil să necesite o abordare diferită, impunând anumite reguli de restricții pe regiune sau zone".

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.