fbpx

Raed Arafat: Dacă oamenii merg în vizită, riscăm ca la Paștele viitor să facem pomeni, nu sărbători

Raed Arafat: Dacă oamenii merg în vizită, riscăm ca la Paștele viitor să facem pomeni, nu sărbători
Image
Image

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, îi avertizează pe români să nu relaxeze măsurile de protecție și distanțare socială de sărbători și în următoarele trei-patru săptămâni, pentru a nu ne confrunta cu un nou val de îmbolnăviri și decese. O simplă vizită de Paște la rudele mai în vârstă poate însemna sfârșitul pentru acestea, mai spune secretarul de stat.

„Dacă de sărbători oamenii nu respectă regulile de distanțare socială, dacă merg în vizită, riscăm ca la Paștele viitor să facem pomeni, nu sărbători”, a declarat Raed Arafat joi la Digi24.

Secretarul de stat insistă să stăm acasă de sărbători și să nu mergem în vizită, pentru că acest lucru ar putea duce la o explozie de cazuri peste două săptămâni. Situația poate fi cu atât mai periculoasă pentru persoanele în vârstă. 

„Dacă nu respectăm restricțiile, peste 14 zile vom culege roadele, care vor fi extrem de tragice. (...) Și câteva minute dacă durează vizita la o rudă mai în vârstă, poate însemna sfârșitul pentru acea rudă”, a mai avertizat Arafat.

El spune că trebuie să mai suportăm actualul regim de distanțare socială trei-patru săptămâni.

De asemenea, el nu exclude o revenire a virusului la toamnă.

„Acum poate începe o scădere a cazurilor, iar la toamnă să crească din nou. Trebuie să luăm în calcul și această variantă și să fim pregătiți”, a spus secretarul de stat.

Cel mai important în acest moment al sărbătorilor, însă, când lumea tinde să devină ceva mai relaxată, este să nu renunțăm la măsurile impuse de autorități.

Sursă foto Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.