fbpx

Raportul MAI privind apelurile Alexandrei la 112: Poliţistul a avut o atitudine refractară și nu a cerut datele necesare identificării locației

Image
Image

Raportul MAI întocmit la cererea premierului Viorica Dăncilă, cu privire la apelurile făcute la 112 de Alexandra, ultima victimă a criminalului din Caracal, scoate la iveală informații uluitoare. Polițistul  care a intervenit la caz nu i-ar fi cerut fetei datele necesare identificării locației acesteia și niciun i-ar fi oferit consiliere privind modul în care ar trebui să interacționeze cu bărbatul despre care tânăra spusese că o violase.

"Cu ocazia audierii înregistrării discuţiei telefonice intre operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt, Ag. Şef Principal Florescu Vasilică Viorel şi victimă, s-a constatat că poliţistul a avut o atitudine refractară faţă de aceasta fără a da dovadă de solicitudine şi neimplicându-se în obţinerea de date care să conducă la identificarea locaţiei unde se află persoana apelantă, respectiv să o consilieze pe aceasta, ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei până la sosirea echipajelor de poliţie", se arată în raportul MAI citat de stiripesurse.ro.

Alexandru Cumpănaşu, preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, unchiul Alexandrei, a declarat la rândul său  că primele apeluri la 112 ale tinerei nu au fost în serios de către anchetatorii care au considerat că o victimă nu are acces la telefon şi apelul poate fi doar o glumă.

"Poliţia de acolo şi anchetatorii au tratat superficial toată povestea, fiind convinşi că apelurile la 112 ale Alexandrei - cel puţin primele două apeluri - sunt piste false şi nu s-au gândit şi nici nu au încercat să identifice cu tatăl Alexandrei - persoana respectivă sa o identifice ca fiind Alexandra. A trebuit ca eu şi fratele meu să insistăm pe lângă anchetatori să îl ia pe tatăl Alexandrei să confirme că cea care a sunat este Alexandra. La şi jumătate am vorbit cu fratele meu, în jurul orei 10 şi ceva - noaptea. Joi. Ce i-au spus fetei (poliţiştii, n.r.), nu ştiu, dar spun ce mi-au spus mie. Bănuiesc că e ceea ce i-au spus şi ei. În mintea lor, au spus că nu e posibil ca un criminal, în viziunea lor, să lase telefonul lângă victimă. Au spus că este pistă falsă şi că poate fi o glumă. Eu spun ce mi-au spus mie, per ansamblu, pentru primele două apeluri - sau la toate apelurile. Că nu are sens să fie luat în serios, pentru că este o pistă falsă", a declarat Alexandru Cumpănașu pentru Mediafax.

Aceste apeluri la 112 par să-i fi adus fetei moartea sau să i-o fi grăbit-o. Însuși Gheorghe Dincă, bărbatul care a mărturisit că a ucis-o pe fată, le-a spus anchetatorilor că a omorât-o pe Alexanda joi, în jurul orei 12.00, după ce a surprins-o cu telefonul în mână.

Citiți și:

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.