fbpx

Răsturnare de situație în cazul Caracal. După o lună de anchetă, șeful DIICOT anunță că nu este exclusă posibilitatea ca una dintre fete să fie în viață

Image
Image

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat, marţi, că nu exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă, deoarece ultimul raport al INML nu a putut oferi un rezultat cu privire la ADN-ul din oasele identificate în pădurea din Caracal. „Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. (...) Sunt discuţii ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculaţie la acest moment”, a declarat Felix Bănilă, citat de Mediafax.

Șeful DIICOT a mai anunțat că anchetatorii iau în calcul şi ipoteza ca Gheorghe Dincă să fi avut complici, fără a oferi, însă, mai multe detalii. Bănilă a răspuns că în anchetă este „de finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziţie domiciliară. Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereţii şi locuinţei, pentru că s-a spus - şi corect s-a spus - că s-au aşezat mai multe straturi de ciment pe interior şi vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva”.

Cu privire la Alexandra, șeful DIICOT, Felix Bănilă, a precizat că raportul INML arată că oasele găsite în butoiul din casa din Caracal conţin ADN-ul fetei, de aceea anchetatorii consideră că lucrurile sunt deja clare, însă cercetările nu sunt oprite. „La dosarul cauzei au venit acele concluzii preliminare din care rezultă că a fost identificat profilul genetic al minorei, în proporţie de 99,90%. Din punctul nostru de vedere, acestea sunt oarecum clare pentru noi, însă cercetările continuă”, a declarat şeful DIICOT, Felix Bănilă, potrivit Mediafax.

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, a depus o plângere la Parchetul General prin care cere anchetă penală la INML. Cumpănaşu a subliniat că specialiştii INML s-au grăbit în privinţa analizelor care arată că oasele din butoiul din casa lui Gheorghe Dincă au ADN-ul minorei.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.