fbpx

Recomandările ANPC pentru cei care și-au programat excursii în străinătate în perioada următoare

Recomandările ANPC pentru cei care și-au programat excursii în străinătate în perioada următoare
Image
Image

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) face o serie de recomandări persoanelor care și-au făcut planuri de vacanță în perioada următoare.

Dacă aveați în plan deplasări cu data de început în următoarele 14 zile, pe care acum doriți să le contramandați, ANPC recomandă să faceți, în scris, o cerere de restituire a banilor achitați deja către operatorul economic.
Potrivit unui comunicat de presă, Agenția poate propune următoarele două variante de rezolvare a situației:
- fie va începe toate demersurile necesare recuperării banilor de la furnizorii de servicii turistice, astfel încât demersul dvs să se finalizeze cu succes, în timp util;
- fie, în urma cererii dumneavoastră, veți primi un document care atestă creanța Dvs. comercială și care vă dă posibilitatea ca, la o dată ulterioară, după încheierea perioadei de pandemie și a efectelor acesteia, să călătoriți în aceleași condiții precum cele contractate initial către destinațiile alese de Dvs.

De asemenea vi se recomandă să țineți cont de numărul mare de situații în care serviciile turistice nu pot fi pe moment satisfăcute, din cauza situației de criză apărute în ultimele săptămâni, și să tratați cu răbdare și înțelegere demersurile întreprinse pentru soluționarea cu succes a solicitărilor Dvs., chiar dacă, din cauza situației de criză, s-ar putea să dureze puțin mai mult decât în mod normal.
 
Destinațiile încadrate în categoria zonă roșie, afectate de COVID-19, sunt în acest moment următoarele:

Italia - întreaga țară;

China – provincia Hubei, inclusiv orașul Wuhan;

Coreea de Sud – orașul Daegu, județul Cheogdo;

Franta – regiunile: Hauts de France, Île de France, Grand Est, Bourgogne France Comte, Auvergne Rhones Alpes;

Germania – regiunile: Baden Wurttemberg, Bayern, Nordrhein Westfalen;

Spania – regiunea Madrid.

“În contextul situațiilor generate de răspândirea virusului COVID-19, pentru orice destinație din zona roșie afectată si ținând cont de componenta serviciului achizitionat, operatorul economic vă va putea restitui contravaloarea serviciului de călătorie rezervat, de îndată ce va primi banii de la furnizorii locali implicați în tranzacție. În cazul în care doriți să obtineți prin intervenție proprie rambursarea, operatorul economic vă va pune la dispoziție datele de contact ale furnizorilor serviciilor contractate”, se arată în comunicatul de presă.
 
Destinatiile încadrate în categoria zonă galbenă, afectate de COVID-19, sunt în acest moment următoarele:

China – alte provincii și orașe din China continentală, în afară de cele din zona roșie,

Coreea de Sud – alte județe și localități, în afară de cele din zona roșie,

Germania – districtul Heinsberg din Renania de Nord Westfalia),

Iran - întreaga țară,

Franta - alte provincii, în afară de cele din zona roșie,

Spania - alte provincii, în afară de cele din zona roșie.

“În contextul situațiilor generate de răspandirea virusului COVID-19, pentru orice destinație din zona galbenă, călătorul va putea anula serviciul de călătorie conform condițiilor contractuale agreate la momentul rezervării acestuia, cu aplicarea penalizărilor din contract.
Pentru orice altă destinație, călătorul poate anula serviciul de călătorie rezervat, cu respectarea condițiilor contractuale agreate”, mai precizează comunicatul de presă al ANPC.

Imagine cu caracter ilustrativ, rohealthreview.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.