fbpx

RECTIFICARE BUGETARĂ | Banii tăiați de la Educație ar fi trebuit utilizați pentru cumpărarea de table inteligente și tablete

Image
Image

Ministerul Educației a precizat, cu privire la proiectul privind rectificarea bugetară pregătită de Guvern, de unde provin sumele care vor fi tăiate din bugetul instituției, unele dintre cele mai mari notate cu minus în documentul publicat zilele trecute de Ministerul de Finanțe.

Citiți și:  RECTIFICARE BUGETARĂ | Deficitul crește la 4,3%! Guvernul taie bani de la Educație, Interne și Transporturi

Într-o informare, oficialii MEN explică faptul că banii care dispar din bugetul pentru Educație erau alocați în vederea derulării proiectului „România modernă, România digitală”, anunțat de fostul ministru  de resort și fost introdus în Bugetul ministerului pentru anul 2019, la titlul 58: „Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 - 2020”.

"Acest proiect era destinat schimbării sistemului de predare a lecţiilor, prin achiziţionarea de table inteligente şi de tablete. Proiectul în cauză, în valoare de 2 miliarde lei, din care 400.000.000 lei reprezintă cofinanțarea națională, iar 1.600.000.000 lei reprezintă fonduri externe nerambursabile, nu a fost scris, și cu atât mai puțin implementat. Până în acest moment, nu a fost redactată și aprobată cererea de finanțare. Prin urmare, pentru rectificarea bugetară, bugetul MEC a fost diminuat cu suma prevăzută pentru acest proiect nerealizat", au transmis oficialii Ministerului, subliniind că activitatea curentă a sistemului de educație nu este afectată, existând fonduri suficiente pentru susținerea cheltuielilor operaționale, așa cum au fost planificate.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.