fbpx

Rectificare bugetară: impozit pe pensiile speciale, reducerea călătoriilor gratuite cu trenul și condiționarea acordării burselor pentru studenți

Ministrul Finanţelor ia în calcul câteva măsuri care se vor regăsi în rectificarea bugetară pe care Guvernul o pregătește deja. Potrivit Opoziției, Eugen Teodorovici vrea să limiteze călătoriile gratuite cu trenul la 12, dar și impozitarea pensiilor speciale.

O altă măsură ar presupune ca, pe timpul verii, studenții să-și primească bursele numai dacă își găsesc un job, scrie realitatea.net.

La rectificarea bugetară, Guvernul a promis că va aloca bani în plus pentru Primăria Capitalei, dar şi pentru primăriile de sector. Se caută soluţii şi pentru primarii din ţară, care au atras atenţia că vor intra în faliment.

Miercuri, ar urma să aibă loc o întâlnire între primarii din ţară şi ministrul Finanţelor Publice.

Nu este exclus ca această rectificare bugetară să fie însoţită de concedieri în rândul bugetarilor, mai scrie sursa citată.

Întrebat dacă are în vedere o majorare a ţintei de deficit, ministrul Finanţelor a răspuns că nu s-a luat acest subiect în discuţie şi se rămâne pe deficitul asumat, de 2,76%.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.