fbpx

Rectorul ASE cere retragerea titlului de doctor acordat lui Darius Vâlcov. Fostul consilier al lui Dăncilă a plagiat, conform Comisiei de Etică

Image
Image

Darius Vâlcov, fost consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă și unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai fostului președinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanțe fără să indice vreo sursă, a constatat Comisiei de Etică și Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice.  Analiza a fost făcută în urma dezvăluirilor publicate de Press One în luna februarie.

 „49,72 pagini, reprezentând 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, așa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data susținerii publice a tezei de doctorat”, se arată în raportul Comisiei de Etică a ASE, citată de Press One.

Decizia de plagiat a fost luată pe 26 iulie 2019 de către toți cei 11 membri prezenți, dar a fost făcută publică pe site-ul ASE abia la finalul săptămânii trecute.

Fostul consilier al premierului Dăncilă nu s-a prezentat în fața Comisiei de Etică pentru a-și susține poziția față de acuzațiile aduse și pentru a se apăra.  

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.