fbpx

Reprezentanții grefierilor, față în față cu ministrul Justiției, în contextul protestelor declanșate în instanțe și parchete

Image
Image

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, secretarul de stat Lidia Barac și directori din cadrul Ministerului au avut, ieri, o întâlnire cu reprezentanți ai grefierilor, a anunțat Ministerul Justiției într-un comunicat transmis sâmbătă dimineață.

"Întâlnirea a avut loc în contextul protestelor grefierilor din aceste zile. Pe agenda discuțiilor s-a aflat intenția Guvernului de a modifica OUG nr. 114/2018 privind unele măsuri fiscale și bugetare, dar și aceea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. Totodată, s-a adus în discuție și faptul că, în cazul acestora, orele suplimentare nu sunt plătite, iar activitatea se desfășoară în condiții improprii, ajungându-se ca, statistic, speranța de viață a unui grefier să fie de 58 de ani. Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a arătat deschis față de solicitările grefierilor, dar a precizat că decizia la problemele ridicate de aceștia este partajată între Guvern, Ministerul Justiției și Parlament. Acesta a precizat și faptul că nu s-a luat încă o decizie definitivă în ceea ce privește unele dintre aspectele semnalate, urmând să aibă o discuție atât cu ministrul Finanțelor, cât și cu cel al Muncii", precizează comunicatul MJ.

Citiți și: Tribunalul Prahova și-a suspendat activitatea pe perioadă nedeterminată

O nouă întâlnire între reprezentanții grefierilor și cei ai Ministerului va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Sursa foto: Ministerul Justiției

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.