fbpx

România, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane. Vela: MAI a acţionat astfel încât să evităm un raport negativ

România, pe lista de supraveghere a SUA privind traficul de persoane. Vela: MAI a acţionat astfel încât să evităm un raport negativ
Image
Image

Ministrul Afacerilor de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că a luat notă de publicarea raportului Departamentului de stat al SUA cu privire la traficul de persoane.
"MAI a acţionat în mod constant astfel încât în acest an să avem o evaluare pozitivă şi să putem evita un raport negativ pentru al treilea an consecutiv, Nici 2018, nici 2019 nu au o evaluare tocmai bună", a adăugat Vela, potrivit Digi24.

"Am luat notă de publicarea raportului Departamentului de Stat privind combaterea traficului de persoane. În ansamblul său, raportul conturează imaginea generală a activității anti-trafic din România. În acest an, autoritățile au manifestat o preocupare constantă pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane și cest lucru se vede în rezultatele obținute.

Deși pandemia a fost principala preocupare, MAI și-a făcut datoria în tot ceea ce înseamnă combaterea și prevenirea traficului de persoane. Menționez inclusiv discuțiile cu Ministerul Justiției, DIICOT, Ministerul Muncii, Ministerul Educației, organizații internaționale și societatea civilă.

MAI a acţionat în mod constant astfel încât în acest an să avem o evaluare pozitivă şi să putem evita un raport negativ pentru al treilea an consecutiv, Nici 2018, nici 2019 nu au o evaluare tocmai bună”, a precizat ministrul.

Prezent la conferința de la sediul MAI, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a declarat că "sub fostul guvern, eforturile de combatere a traficului de persoane au fost reduse".

Țara noastră este una dintre principalele surse din Europa de unde vin victimele rețelelor de traficanți. Bărbați, femei și copii români sunt exploatați sexual, sunt duși ilegal la muncă sau sunt puși să fure și să cerșească în alte state de pe continent, precizează un raport publicat de Departamentul de Stat al SUA, potrivit sursei citate.
România este în categoria trei din patru, alături de Bosnia, Congo, Pakistan și Vietnam, printre altele.

Sursă foto captura facebook.com/ministeruldeinterne.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.