fbpx

România a ajuns la 17 cazuri de coronavirus. După ultima infectare se închide mai devreme un liceu

România a ajuns la 17 cazuri de coronavirus. După ultima infectare se închide mai devreme un liceu

Image
Image

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate luni în România. Numărul total ajunge astfel la 17, dintre care 5 pacienți au fost declarați vindecați și externați din spital. 

Ultimele îmbolnăviri au fost confirmate la o femeie de 73 de ani din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București, care au fost testate pozitiv, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Femeia din Buzău nu era în izolare, pentru că venise din zona Rimini, care nu era în carantină în acel moment. Bărbatul din București era deja internat la spitalul Dimitrie Gerota în momentul în care a fost testat pozitiv, relatează Digi24. Va fi demarată o anchetă epidemiologică pentru a fi stabiliți contacții celor două persoane.

În acest moment, în România sunt în autoizolare aproape 12.000 de persoane și peste 20 în carantină.

Liceul „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău se închide după ce unul dintre elevi a intrat, indirect, în contact cu femeia de 73 de ani care a fost diagnosticată cu coronavirus. Mai exact, una dintre rudele băiatului este o apropiată a acestei femei şi a intrat în contact direct cu ea. Implicit, tânărul este, de asemenea, suspect de coronavirus.

El va rămâne izolat la domiciliu timp de 14 zile, perioadă în care va fi testat pentru a se vedea dacă se confirmă boala, mai arată Digi24. În acest context, reprezentanţii liceului, alături de reprezentanţii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, au decis închiderea liceului începând de marţi, nu de pe data de 11 aşa cum este decizia luată la nivel naţional. Este vorba despre unul dintre cele mai mari licee din Buzău, cu peste 1000 de elevi.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.