fbpx

România ar putea reintra în starea de urgență în primele zile din august

România ar putea reintra în starea de urgență în primele zile din august
Image
Image

Creșterea numărului de infectări cu Covid-19 într-un ritm alert alarmează autoritățile. Cel mai pesimist scenariu realizat de compania Avantera, pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență, arată că România ar putea ajunge la un milion de cazuri de coronavirus în luna septembrie. Conform aceleiași prognoze, la mijlocul lunii august, România va avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă.

Într-o intervenție la Antena 3, Raed Arafat se arată îngrijorat de faptul că numărul de cazuri active de Covid-19 a crescut cu 54,3% în ultima săptămână. „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”, se mai arată în prognoza comentată de Raed Arafat, pentru sursa amintită.

Dacă populația nu respectă recomandările de a purta mască, de a evita zonele aglomerate, de a respecta distanțarea fizică, „riscul ca acest studiu să continue exact în realitate, să fie situația ce o prevede acest studiu, există!”, a mai avertizat secretarul de stat al MAI, subliniind că numărul cazurilor active este în creștere atât timp cât zilnic avem mai mulți nou infectați decât vindecați.

 

Sursa hartă: INSP

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.