fbpx

ROMSILVA: Din 2014 au fost înregistrate 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic. Doi angajați și-au pierdut viața

Image
Image

În urma apariției, în spațiul public, a unui comunicat comun din partea mai multor organizații de mediu, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a venit, vineri, cu o serie de precizări:

"Regia Națională a Pădurilor – Romsilva apreciază solidarizarea organizațiilor non-guvernamentale de mediu cu silvicultorii după ce un al doilea pădurar și-a pierdut viața, în interval de o lună, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, apărând integritatea pădurii.

Începând cu anul 2014 și până în prezent, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a înregistrat 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic, din care doi silvicultori și-au pierdut viața, iar mulți alții au avut nevoie de spitalizare.

Ne exprimăm regretul că anumite organizații de mediu interpretează declarații ale conducerii executive ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, într-un moment de doliu pentru corpul silvic.

Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU a folosit cuvântul «societate», referindu-se la societatea în întregul acesteia, nicidecum la o parte a acesteia.

În numeroase rânduri, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe MIHĂILESCU, a lansat invitații organizațiilor de mediu pentru un dialog real, verificări comune ale aspectelor semnalate de acestea și a susținut procesul de transparentizare a activității, prin oferirea tuturor elementelor necesare pentru informarea corectă și educarea publicului.

Un dialog real și permanent, transparența și solicitarea informațiilor relevante pot evita lansarea de acuzații nefondate în spațiul public, care pot afecta reputația și imaginea întregului corp silvic.

În același timp, conducerea executivă a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva manifestă toleranță zero pentru orice abatere de la lege a propriilor angajați.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva își manifestă permanent disponibilitatea pentru dialog cu organizațiile de mediu, deplina transparență în relația cu societatea civilă, presa și publicul interesat de cunoașterea cu adevărat a muncii și eforturilor depuse de silvicultori pentru creșterea și protejarea pădurilor".

Citiți și:   Pădurar de 30 de ani, ucis în timp ce încerca să prevină o tăiere ilegală la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.