fbpx

Rovana Plumb și Eugen Teodorovici, propuși miniștri interimari la Transporturi și Dezvoltare. Iohannis ar fi de acord

Premierul Viorica Dăncilă a transmis luni, la Cotroceni, preşedintelui Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniştrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale.

Prim-ministrul a propus ca actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, să asigure interimatul la Ministerul Transporturilor. Plumb a mai asigurat interimatul și la Ministerul Educației, înainte de numirea în funcție a Ecaterinei Andronescu.

La Ministerul Dezvoltării, propunerea de interimar a Vioricăi Dăncilă este Eugen Teodorovici, ministrul Transporturilor.

"Premierul Viorica Dăncilă a transmis astăzi președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de desemnare a miniștrilor interimari pentru portofoliile Transporturilor și Dezvoltării Regionale, astfel încât să fie asigurată continuitatea activității în cele două domenii. Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, este propus pentru asigurarea interimatului la ministerul Transporturilor, iar ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, este propus pentru preluarea interimatului la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice", a anunțat luni GUvernul.

”Am propus desemnarea miniștrilor interimari pentru a asigura continuitate în activitatea guvernamentală în toate domeniile, inclusiv la Transporturi și Dezvoltare, portofolii cheie în derularea unor proiecte importante de investiții. Este vital însă, având în vedere contextul actual, să găsim soluții definitive privind numirile titularilor pentru cele două funcții”, a subliniat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

La remanierea din noiembrie, președintele Klaus Iohannis a refuzat să semneze decretele pentru vacantarea funcțiilor de conducere de la cele două ministere și să-i numească, în locul lui Lucian Șova și al lui Paul Stănescu, pe Olguța Vasilescu la Transporturi și Ilan Laufer la Dezvoltare.

ZIlele trecute, Iohanns a anunțat că refuză și al doilea set de propuneri, adică Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării și Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, imediat după ce a semnat decretele privindu-i pe Paul Stănescu și Lucian Șova.

În această săptămână, președintele este așteptat să motiveze această decizie.

"Guvernul își înțelege pe deplin responsabilitățile guvernării și cele ce decurg ca urmare a preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene. Pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare este nevoie de implicarea deplină a tuturor membrilor Cabinetului, atât în cadrul ședințelor de Guvern, cât și în activitatea fiecărui ministru, în domeniul său de activitate, cu efecte concrete pentru români, precum plata salariilor și asigurarea continuității activității. Totodată, este vital ca la prima reuniune a Guvernului României cu Colegiul Comisarilor europeni, care va avea loc în această săptămâna la București, să participe titulari ai tuturor portofoliilor, cu atribuții depline în exercitarea funcțiilor. Guvernul României așteaptă în continuare motivarea președintelui României cu privire la refuzul pentru propunerile înaintate anterior de numire a miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării, așa cum prevede Constituția României și cum precizează deciziile Curții Constituționale", se mai precizează în comunicatul Guvernului.

Potrivit Antena3, premierul a avut o discuție telefonică cu președintele, iar Iohannis și-a exprimat acordul cu privire la interimari.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.