fbpx

Scaunul care va fi folosit de Papa Francisc în Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti va fi construit la Reghin

Potrivit AGERPRES, scaunul papal care va fi folosit de Papa Francisc în Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti, în seara zilei de 31 mai, va fi construit la Reghin, după un proiect al designerului Mihai Grama.

Directorul companiei producătoare, Dan Cotoi, a declarat că firma a fost recomandată pentru a face scaunul papal chiar de către designerul Mihai Grama, originar din Reghin.
"Am fost recomandaţi de către domnul Mihai Grama, care este originar din Reghin, însă îşi desfăşoară activitatea la Bucureşti. Acum suntem în faza de desen, iar de luni, în prezenţa domnului Grama, ne vom apuca de lucru. Scaunul va avea o structură din lemn şi va fi tapiţat cu stofă cu broderii cu însemnele agreate", a precizat Dan Cotoi.

Deocamdată compania mureşeană nu a oferit mai multe detalii cu privire la scaunul papal, anunţul iniţial fiind făcut pe o pagină de socializare.
"Suntem mândri să luăm parte, împreună cu Mihai Grama, la un moment istoric- vizita Papei Francisc în România (...) Dna Adriana Răcăşan a prezentat în premieră proiectul designerului Mihai Grama pentru scaunul papal care va fi folosit de Sanctitatea Sa în Catedrala Sf. Iosif. Scaunul este realizat de MobilaDalin, iar designul acestuia conţine motive arhitecturale ale Catedralei, monument istoric", se arată în anunţul companiei, făcut pe o pagină de socializare.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.