fbpx

Se împlinesc două luni de la primul caz de coronavirus din România. Următoarea perioadă va fi decisivă

Se împlinesc două luni de la primul caz de coronavirus din România. Următoarea perioadă va fi decisivă
Image
Image

Au trecut două luni de când pe teritoriul României a fost confirmat primul caz de COVID-19, iar evoluția epidemiei a ajuns într-un moment-cheie: fie se aplatizează curba cazurilor, scenariul dorit de toată lumea, fie vom înregistra un vârf epidemiologic brusc, ceea ce riscă să pună la încercare sistemul de sănătate, dar și răbdarea populației, care așteaptă relaxarea restricțiilor, după mai bine de o lună de stare de urgență.

Primul caz confirmat de coronavirus în România a fost anunțat la 26 februarie 2020 și era vorba de un bărbat de 20 de ani, din județul Gorj. Intrase în contact cu un italian diagnosticat cu această boală și care vizitase România în perioada 18-22 februarie, relatează Digi24. Între timp, primul român diagnosticat cu COVID-19 s-a vindecat, dar numărul cazurilor depistate a crescut de la o săptămâna la alta. Dacă la o lună de la acest eveniment România încă nu atinsese 1.000 de cazuri, acum, la două luni, numărul cazurilor confirmate a depășit 10.000.

În ceea ce privește decesele, după prima lună a epidemiei din România, se înregistrau sub 20 de decese, pentru ca o lună mai târziu, numărul acestora să depășească încă un prag psihologic și să ajungă la 601. În chiar ultima zi a acestui interval, adică sâmbătă, 25 aprilie 2020, s-a anunțat și cel mai mare număr de morți în decursul unei zile: 34, mai notează Digi24.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.