fbpx

Senatul a RESPINS ordonanța de urgență privind alegerile anticipate

Senatul a RESPINS ordonanța de urgență privind alegerile anticipate
Image
Image

Ordonanța de Urgență privind alegerile parlamentare anticipate, adoptată de Guvernul Orban la începutul acestei luni, în ultima şedinţă înaintea demiterii, a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. Legea de aprobare a acesteia a fost respinsă miercuri de Senat, cu 85 de parlamentari care s-au pronunțat în acest sens.

Proiectul merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Actul normativ prevede că în ţară alegerile se desfăşoară duminică, în timp ce pentru diaspora sunt alocate trei zile, respectiv zilele de vineri şi sâmbătă premergătoare datei alegerilor la nivel naţional. Acesta dublează numărul parlamentarilor din diaspora și stabilește că alegătorii vor putea vota la orice secţie de vot din ţară sau din străinătate, în baza unui act de identitate valabil în ziua votării.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi seară, după respingerea OUG privind anticipatele de Comisia juridică din Senat, că există un grup PSD ”care nu mai are nicio urmă de raţiune şi de bun simţ, care dă votul orbeşte, fără să analizeze actele normative”. Acesta a declarat că , în prezent, orice fel de previziune legată de data alegerilor parlamentare nu poate fi făcută.

Foto cu caracter ilustrativ (sursa: digi24.ro)

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.