fbpx

Sentință în dosarul HEXI PHARMA. Judecătorii au decis dizolvarea companiei și condamnarea conducerii la închisoare cu executare

Tribunalului Bucureşti a hotărât condamnarea directorului HexiPharma, Flori Dinu, la 3 ani de închisoare cu executare, printr-o sentință care nu este definitivă și care menține, față de aceasta, și măsura controlului judiciar. În același dosar, directorul de producţie la Hexi Pharma, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, şi pentru acesta fiind menţinut controlul judiciar.  

Magistrații au decis, totodată, dizolvarea persoanei juridice a HexiPharma, precum şi aplicarea unei amenzi penale în valoare de 2.600.000 lei.

Compania farmaceutică Hexi Pharma a fost trimisă în judecată pentru 240 de fapte de înșelăciune, din care 7 cu consecințe deosebit de grave, 61 de fapte de uz de fals și pentru participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

"În perioada 1 iunie 2010 – 16 mai 2016, inculpata S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă”, au arătat procurorii.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.