fbpx

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, în formă continuată

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost trimisă în judecată pentru luare de mită, în formă continuată
Image
Image

Procurorii DNA au anunțat, joi, că au trimis în judecată dosarul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății fiind acuzat de luare de mită, în formă continuată (două acte materiale), faptă pe care ar fi comis-o în mandatul de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

"În perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect «proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" Baia Mare», încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în incinta unității medicale pe care o conducea, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra a două terenurice aparțin inculpatei", au detaliat anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurilepreventive și asigurătoriidispuse în cauză.

DNA a mai anunțat că, anterior sesizării instanței de judecată cu prezentul rechizitoriu, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu o persoană fizică, în sarcina acesteia fiind reținută infracțiunea de complicitate la luare de mită în formă continuată.

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului, respectiv a acordului de recunoaștere a vinovăției, la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa foto: newsweek.ro

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.