fbpx

Sorina Pintea, pe Facebook: "Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor". Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul fostului ministru

Sorina Pintea, pe Facebook: "Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor". Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul fostului ministru
Image
Image

Pe pagina de Facebook a Sorinei Pintea, arestată preventiv în weekend, într-un dosar de luare de mită instrumentat de DNA, a apărut, miercuri seară, un mesaj care condamnă felul în care aceasta a fost târâtă prin fața presei, cu cătușele la mâini, în momentul în care a fost scoasă din Arest pentru un consult de specialitate.

"Suntem împotriva a tot ceea ce înseamnă nerespectarea dreptului la o justiție corectă și nu vrem o țară a cărei justiție umilește oameni și le afectează starea de sănătate. Justiția să facă dreptate și atât. Este inuman să lași un om ce suferă de o boală gravă, care îi pune în pericol în fiecare clipă viața, fără asistență medicală specializată și permanentă! Unde este pericolul social în raport cu umilirea și pericolul medical?!

Să nu uităm că și copiii României văd asta. Umilirea și tortura umană trebuie să dispară din ochii românilor, europenilor, oamenilor!

Nimeni nu a stabilit că Sorina Pintea este vinovată! Ajunge! Adevărul va învinge!" se arată în mesajul care face trimitere la un eveniment anunțat tot prin intermediul rețelei de socializare, "Solidari cu Sorina Pintea", ce anunță un protest, joi seară, la Palatul de Justiție din Baia Mare.

Avocatul Poporulu, Renate Weber, a anunțat miercuri seară, la un post central de știri, că instituția s-a adresat directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu unele întrebări, "ca să înţelegem următoarele lucruri. Vrem să ştim în ce măsură este pregătit să răspundă cerinţelor speciale pe care o persoană le are. Privarea de libertate nu trebuie să însemne o condamnare de moarte”.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.