fbpx

Spania a fost eliminată de pe lista statelor incluse în "zona galbenă". Zborurile nu mai sunt anulate, iar cei care vin de acolo nu vor fi plasați în carantină

Spania a fost eliminată de pe lista statelor incluse în "zona galbenă". Zborurile nu mai sunt anulate, iar cei care vin de acolo nu vor fi plasați în carantină
Image
Image

Institutul Național de Sănătate Publică a publicat, luni, lista actualizată a țărilor din "zona galbenă", valabilă din 11 august, ora 00.00, listă pe care se regăsea și Spania, pe teritoriul căreia trăiesc foarte mulți români. Veste că vor fi introduse astfel de restricții a stârnit rumoare, dar decizia autorităţilor din țara noastră s-a dovedit pripită. Drept urmare, luni seară, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a emis o hotărâre care a reglat lucrurile.

Hotărârea CNSU nr. 39 privind eliminarea Spaniei de pe lista țărilor din "zona galbenă"

Art.1 Se aprobă eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat.

Art.2 Instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat se adoptă prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emise de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică, luând în considerare toate implicațiile asupra domeniului sănătății publice.

Art.3 Pentru adoptarea Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăzută la art.2 se analizează toate implicațiile socio-economice generate de instituirea măsurii carantinei, formulate de autoritățile administrației publice centrale, potrivit domeniului de competență.

Art.4 Propunerea de instituire a carantinei în condițiile prevăzute la art.2 poate fi adoptată doar pentru zone / regiuni administrative ale țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

 

Sursa foto: hilton.com

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.