fbpx

Spania a fost inclusă pe lista statelor la revenirea din care România impune intrarea în caratină. Modificările anunțate de INSP

Spania a fost inclusă pe lista statelor la revenirea din care România impune intrarea în caratină. Modificările anunțate de INSP
Image
Image

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat, luni, lista statelor la revenirea din care țara noastră impune intrarea în carantină.

Mai nou, măsura nu va mai fi aplicată celor care se întorc din Arabia Suadită, de exemplu, dar intră sub incidența ei toate persoanele care vin din Spania.

Intrarea în carantină este valabilă, în continuare, pentru persoanele care vin în România și din SUA sau Republica Moldova.

Din 11 august, ora 00.00, sunt obligați să stea în carantină, timp de 14 zile, cei care vin în România din Africa de Sud, Argentina, Armenia, Aruba, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Guineea Ecuatorială, Honduras, Insulele Feroe, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Sint Maarten, Spania, Statele Unite ale Americii, Surinam.

"Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa", precizează INSP.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.