fbpx

STARE de URGENȚĂ | MAI va dispune dezactivarea publicațiilor on-line care difuzează sistematic informații false

STARE de URGENȚĂ | MAI va dispune dezactivarea publicațiilor on-line care difuzează sistematic informații false
Image
Image

MAI a făcut, luni seară, precizări privind dispozițiile prevăzute în decretul Președintelui României referitoare la propagarea de informații false prin intermediul mass-media și în mediul on-line. Oficialii Ministerului au arătat că "analiza referitoare la publicațiile care difuzează în mod sistematic și deliberat informații false, ignorând apelul pentru o informare corectă și obiectivă, va fi realizată la nivelul Grupului de Comunicare Strategică", iar în baza acesteia "dispoziția referitoare la eventuala dezactivare a publicației online este emisă de Ministrul Afacerilor Interne".

Dispoziția Ministrului Afacerilor Interne va fi implementată prin decizie a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

"Această reglementare nu privește instituțiile de presă recunoscute la nivelul opiniei publice, a căror identitate este cunoscută, și cu care autoritățile se află într-un raport de colaborare și dialog permanent. Acest instrument privește combaterea acțiunilor de dezinformare al căror scop este de a induce panica, prin intermediul unor publicații fără identitate ori a unor publicații care în mod sistematic prezintă informații fără bază reală. Analiza se va realiza asupra fiecărui caz în parte și va fi în mod obligatoriu deschis un dialog prealabil cu reprezentanții publicației (dacă pot fi identificați) care ar putea face obiectul unei asemenea analize", au transmis oficialii MAI.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.