fbpx

Statul a încasat 1.63 milioane de lei din amenzi în baza Legii antifumat. Aproximativ 5.500 de fumători au fost sancționați

Image
Image

În cei trei ani și jumătate de la intrarea în vigoare a prevederilor Legii antifumat, la 17 martie 2016, un bilanț realizat de presa centrală, din datele furnizate de Poliția Română, arată că pe aceste prevederi au fost date amenzi de 1,63 de milioane de lei.

Cele mai multe sancțiuni, 1.691, au fost aplicate în 2017, dar cele mai mari amenzi au fost date în anul următor, când cuantumul amenzilor a depășit 700.000 de lei, reprezentând aproape jumătate din sancțiunile dat în mai bine de trei ani, potrivit datelor publicate de Economica.net.

În total, aproximativ 5.500 de fumători au fost sancționați în baza legii care interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii. De la aceste prevederi fac excepție celulele pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță. Prin loc de joacă pentru copii se înțelege orice spațiu închis sau în aer liber, destinat utilizării de către copii. Legea nr. 15/2016 interzice complet fumatul în unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private. În mijloacele de transport în comun este interzisă inclusiv utilizarea țigaretei electronice.

Prin spaţiu public închis, legea se referă la se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Prin spaţiu închis de la locul de muncă se înţelege orice spaţiu care are acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

 

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.