fbpx

Teodorovici: Când vine Parlamentul din vacanţă, găseşte proiectul de buget pe masă

Cristicat pentru întârzierea aprobării bugetului pe 2019, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat sâmbătă că proiectul este creionat, urmează să fie dezbătut în interiorul coaliţiei de guvernare şi va fi gata în momentul începerii sesiunii parlamentare. Ministrul a precizat că parlamentarii vor găsi proiectul de buget în momentul în care vor reveni din vacanţă, estimând că acesta ar putea fi aprobat la începutul lunii februarie şi spunând că nu va fi nevoie de convocarea unei sesiuni extraordinare mai devreme, cum solicitaseră mai mulţi parlamentari PNL.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune, că, atunci când Parlamentul va veni din vacanţă, va găsi proiectul de buget pe acest an pe masă. „Când vine Parlamentul din vacanţă, va găsi proiectul de buget realizat, propus, am făcut calculat, estimări. Ştiţi că suntem o coaliţie la guvernare, este normal ca acest proiect să se discute. Noi, Finanţele, am terminat partea de buget. Urmează această discuţie la nivelul coaliţiei. Atunci când toate lucrurile sunt convenite, se afişează public”, a afirmat Teodorovici, citat de News.ro.

El a susţinut că nu sunt probleme cu finanţarea instituţiilor, nici cu plata salariilor bugetarilor sau a pensiilor. „Toate cheltuielile prevăzute pentru întregul an, de la salarii şi pensii şi bani pentru investiţii sunt asiguraţi nu înseamnă că luna ianuarie nu va fi prinsă în anul 2019”, a spus ministrul Finanţelor, la Antena 3.

CITIŢI ŞI:

VIDEO | Primăria Ploieşti n-are buget în 2019. Conducerea nu ştie ce venituri vor veni de la Guvern

Achiziţia de autobuze noi la Ploieşti e în pericol! Primăria n-are bani de investiţii în 2019

„Creşterea de salarii va fi acordată, nu e niciun fel de problemă de finanţare. (...) Până la aprobarea noului buget pe 2019 funcţionăm cu a 12-a parte a bugetului aferent anului 2018. Fracţia din 2018 poate fi cheltuită încă din prima parte a anului 2019”, a mai spus Eugen Teodorovici.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.