fbpx

Toate instanțele din țară vor fi dotate cu echipamente de videoconferință

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat, joi, că instituția a demarat procedura de achiziție publică pentru dotarea tuturor instanțelor de judecată cu echipamente de videoconferință. Aceasta vizează cumpărarea aparaturii pentru cele aproximativ 40% din instanțele di n România, care nu dispun, în prezent, de asemenea, dotări.

"La nivelul instanțelor de judecată sistemele de videoconferință sunt folosite atât pentru operațiuni administrative, cât și în cadrul activităților cu specific judiciar cum ar fi videoconferința transfrontalieră (de ex. audiere de martori) sau videoconferință între instituții ale sistemului judiciar din România (de ex. audiere de persoane private de libertate direct din penitenciar, audiere martori cu identitate protejată etc.).  Utilizarea acestor echipamente la nivelul instanțelor de judecată va contribui la creșterea calității actului de justiție și reducerea costurilor sistemului judiciar, prin utilizarea mijloacelor moderne și eficiente de comunicare la distanță", a explicat ministrul Justiției.

Potrivit lui Tudorel Toader, în perioada 2016-2017, au fost transportate în vederea prezentării în fața organelor judiciare, în medie, aproximativ 157.000 de persoane private de libertate / an.

Începând cu luna decembrie 2017, toate penitenciarele din România sunt dotate cu sisteme de videoconferință, a mai menționat ministrul.

Sursa foto: gandul.info

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.