Toate secțiile de votare din străinătate funcționează normal

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) susține că toate secțiile de votare din străinătate sunt operaționale și funcționează normal. Instituția spune că au existat doar incidente tehnice izolate, care au fost rezolvate rapid, la primele ore ale dimineții. Precizările vin în condițiile în care la secțiile de votare din străinătate s-au format cozi imense.

Potrivit MAE, toate cele 441 secții de votare organizate în afara României sunt operaționale și funcționează normal.

În afara unor incidente tehnice izolate, rezolvate rapid la primele ore ale dimineții, toate activitățile din secțiile de votare din diaspora se desfășoară în parametri normali, susține MAE.

"Prezența la vot a cetățenilor români este substanțială, iar personalul Ministerului Afacerilor Externe implicat în procesul electoral depune eforturi susținute astfel încât ca toți cetățenii români din străinătate să își exercite dreptul de vot", mai spune Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe mai menționează că a organizat ”un număr record de secții de votare, mai mare decât dublul numărului de secții organizate la scrutinele anterioare”.

Foto credit Lucian Georgescu.

Image
Image
Image