fbpx

Traian Băsescu: "Am introdus starea de urgenţă la 168 de cazuri, am ridicat-o la 280 şi la 1500 ne relaxăm de tot. Suntem sănătoşi?"

Traian Băsescu: "Am introdus starea de urgenţă la 168 de cazuri, am ridicat-o la 280 şi la 1500 ne relaxăm de tot. Suntem sănătoşi?"
Image
Image

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, în prezent candidat pentru Primăria Generală a capitalei  a comentat într-o intervenție la România TV măsurile adoptate de autorități,în contextul pandemiei, și avertizează că, așa cum se prezintă lucrurile, în luna octombrie ne-am putea confrunta cu o creștere spectaculoasă a numărului de îmbolnăviri.

"Noi am introdus starea de urgenţă când aveam 168 de îmbolnăviţi. Am ridicat-o cu 280 de îmbolnăviţi, iar acum relaxam total de la 1 septembrie, când aveam 1500 de pozitivi pe zi. Eu mă întreb, suntem sănătoşi? De ce nu i-au lăsat pe cei din HoReCa să funcţioneze când aveam 200 pe zi? Avem relaxarea de la 1 septembrie, deschiderea şcolilor pe 14 şi alegeri pe 27. Eu nu vreau să-mi imaginez cum o să arătăm în octombrie. De aceea eu nu aş deschide toate şcolile. Avem 172 de scoli generale în Bucureşti. Eu aş deschide câte una pe cartier, aş sta două săptămâni să văd ce se întâmplă şi după aia aş deschide restul. Aţi văzut ce s-a întâmplat în Berlin, au avut o explozie de îmbolnăviri şi decese după deschiderea şcolilor. Înţeleg şi presiunea HoReCa, dar mai bine le dădeau bani ca să-i ajute, nu să se relaxeze", a spus Traian Băsescu.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.