fbpx

Trei bărbați acuzaţi că obligau fete să se prostitueze în Italia au fost arestaţi

Image
Image

Trei bărbaţi care ar fi obligat fete să se prostitueze în Brescia, Italia, au fost arestaţi. Operațiunea comună a anchetatorilor români şi italieni a fost începută după plângerea uneia dintre fete care a decis să denunţe modul în care era exploatată.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, Poliţia Română a asigurat cooperarea internaţională judiciară şi de poliţie, în cadrul unui dosar penal instrumentat în Italia, coordonat de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Brescia, în care trei români au fost arestaţi pentru proxenetism.

“Polițiști de la Direcția Investigații Criminale – I.G.P.R., serviciile de investigații criminale Galați și Constanța și Biroul SIRENE România au sprijinit Operațiunea CARPAZI, desfășurată de Poliția de Stat din Brescia și Brigada Mobilă din Brescia, sub coordonarea Serviciului Central Operativ.De asemenea, polițistul român din cadrul I.P.J. Vrancea, aflat în misiune în Italia, în cadrul Task Force-ului urmăriți, a asigurat întregul suport operativ necesar.”

Cercetările au fost demarate de autoritățile italiene în luna decembrie 2018, în urma unei plângeri depuse de una dintre victime. Fata decisese să renunțe la cel care o exploata, motiv pentru care bărbatul cercetat pentru proxenetism a amenințat-o.

Potrivit cercetărilor, proxeneții, chiar dacă se aflau la domiciliile lor din România, se se deplasau periodic în Italia, unde ar fi controlat și exploatat, prin metode violente, mai multe fete. 11 victime au fost identificate până în prezent.

“Fetele ar fi fost obligate să practice prostituția atât la stradă, cât și în apartamente din Provincia Brescia și, ulterior, ar fi transferat către proxeneți banii încasați.
În cadrul operațiunii, la data de 6 noiembrie 2019, au fost arestați în România 3 cetățeni români (cu vârste de 24 și 33 de ani), în baza mandatelor europene de arestare emise de Tribunalul din Brescia. Aceștia sunt cercetați pentru extorcare și înlesnirea practicării prostituției de tinere femei românce”, se mai precizează în comunicat.

Imagine cu caracter ilustrativ, gds.ro.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.