fbpx

ULTIMA ORĂ | Ancheta autorităților în cazul Sorinei blochează plecarea fetiței din țară

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat, luni dimineață, că în cazul fetiței din Baia de Aramă, luată cu mascați de la fosta asistentă maternală pentru a fi predate familiei adoptive, este o anchetă în curs, iar normal ar fi ca fetița să nu plece din țară până la lămurirea tuturor aspectelor procedurale și legale.

”Este o anchetă în curs și nu pot să fac comentarii. Din punctul meu de vedere vă spun că nu-mi doresc să mai văd vreodată asemenea scene.

Citiți și: VIDEO: Fetiţă luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un asistent maternal. Dăncilă: Am cerut de urgenţă o anchetă în cazul Sorinei

Ca ministru al Justiției voi face tot ce este omenește posibil, nu am cuvinte să descriu ceea ce s-a întâmplat, dar permiteți-mi să nu comentez până la finalizarea anchetei oficiale. Eu știu că această anchetă va cuprinde toate elementele.

Eu nu mă antepronunț, dar cred că este absolut normal ca până la lămurirea tuturor aspectelor procedurale și legale fetița să rămână în țară.”, a declarat Ana Birchall, potrivit stiripesurse.rohttps://www.stiripesurse.ro/alerta-autorita-ile-blocheaza-plecarea-micu-ei-sorina-din-romania-anun-ul-ministrului-justi-iei_1361568.html.

Citiți și: Sindicatele poliţiştilor cer anchetă în privinţa adopţiei fetiţei din Baia de Aramă şi a punerii în aplicare a hotărârii

Familia adoptivă a mai rămas în țară, după episodul de vineri, în care a preluat copilul, pentru a încheia formalitățile.

Între timp, în urma scenelor șocante din casa asistentei maternale, au fost declanșate anchete, inclusiv vizând modul în care procuroarea care a intervenit a ales să o târască pe jos, pe asfalt, pe copilă, pentru a o preda familiei adoptive.

Cele două părți, familia care a crescut-o pe Sorina și cea căreia i-a fost încredințată legal, se acuză reciproc că nu i-ar dori binele copilului.

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.