fbpx

Un nou dosar penal privind incendiul de la Colectiv, la patru ani de la tragedie. Se fac cercetări inclusiv pentru sustragere de probe și profanare de cadavre

Image
Image

Parchetul Militar Bucureşti a anunțat că a dispus începerea urmăririi penale in rem (cu privire la fapte) după ce o înregistrare din timpul intervenției de la Colectiv a fost făcut publică în premieră de către Libertatea, la aproape patru ani de la tragedia care a ucis 65 de tineri.

Citiți și:  Filmări făcute la Colectiv de pompieri și ascunse până azi publicului, Guvernului și procurorilor: ”Nu le-au luat nici măcar pulsul!”

Comunicatul Parchetului arată că se fac cercetări pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, dar și pentru sustragerea de probe, având în vedere că filmarea a fost ascunsă patru ani, respectiv pentru profanarea de cadavre sau morminte după ce șeful ISU București a fost filmat în timp ce înjura victimele decedate.

„Procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus prin ordonanţa din data de 29 octombrie începerea urmăririi penale cu privire la fapte sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu pentru a se efectua cercetări cu privire la aspectele care rezultă din vizionarea imaginilor video apărute în spaţiul public în legătură cu modalitatea de intervenţie şi acordarea primului ajutor la incendiul de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015 de către persoane care au calitatea de militar“, a transmis, marţi, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Ancheta vizează „împrejurările în care persoane având calitatea de militari din cadrul IGSU au reţinut şi au ascuns pentru o lungă perioadă de timp, aproximativ patru ani, mijloace de probă constând în înregistrări audio-video ori fotografii care surprindeau momentele ulterioare incendiului din clubul Colectiv“, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Imaginile au fost filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov ajuns la locul dezastrului.

Citiți și: Raed Arafat, după noile înregistrări cu intervenția pompierilor la Colectiv: "Nu îmi dau demisia. Se doreşte creşterea nivelului emoţional până în data de 30"

Procurorii Parchetului General instrumentează un dosar deschis ca urmare a plângerii părinţilor victimelor şi supraviețuitorilor tragediei, care au acuzat autorităţile de neglijenţă şi ucidere din culpă.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.