fbpx

Un nou președinte la Casa de Asigurări de Sănătate. Ca și noua șefă ANAF, Adriana Cotel este cunoscută drept o apropiată a lui Darius Vâlcov

Adriana Cotel, șefă a Agenției Naționale a Medicamentului în ultimele 4 luni, este noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, aceasta fiind numită în funcție printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial vineri seară.

Adriana Cotel îl înlocuiește la conducerea CNAS pe Răzvan Teohari Vulcănescu, cel care a condus instituția începând din septembrie 2017 până în prezent.

Potrivit surselor HotNews.ro, Adriana Cotel ar fi o apropiată a lui Darius Vâlcov, fost ministru al Finanțelor, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Potrivit profilului de Linkedin, consultat de Hotnews, Adriana Cotel a studiat la "Universitatea din București", fără alte precizări. La capitolul "experiență profesională" figurează doar perioada de 4 luni în care a condus Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (octombrie 2018 - ianuarie 2019).

Sursa citată scrie că Adriana Cotel ar fi lucrat la Alvogen Romania, companie producătoare de medicamente.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate este una dintre cele mai "bogate" instituții din România, având unul dintre cele mai mari bugete din țară. Și este a doua instituție importantă la conducerea căreia este numită o persoană despre care se știe că este apropiată a lui Darius Vâlcov, după ANAF, condusă din 3 ianuarie de Mihaela Triculescu.

Sursa foto: Facebook

 

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.