fbpx

Un nou transport aerian cu echipamente medicale a ajuns în România

Un nou transport aerian cu echipamente medicale a ajuns în România
Image
Image

Un al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud a aterizat, miercuri dimineaţă, pe Aeroportul Otopeni cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

Potrivit Ministerului Apărării, aeronava a transportat aproximativ 45 de tone de echipamente de protecţie medicală.Potrivit AGERPRES, pe aeroport s-au aflat, la sosirea aeronavei, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Transportul de miercuri dimineaţă înseamnă 100.000 de combinezoane de protecţie, achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical şi echipajelor operative.

Cele trei transporturi de echipamente medicale din Coreea de Sud (26 martie, 28 martie şi 8 aprilie) au fost efectuate cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Imagine cu caracter ilustrativ, Digi24.

Video – AGERPRES.

 

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.