Un parlamentar român vorbește despre castrarea chimică a violatorilor

Parlamentarul USR Iulian Bulai redeschide discuţia modificării legislaţiei pentru introducerea unor pedepse radicale în cazul violatorilor. Acesta vorbește castrarea chimică a agresorilor sexuali ca „să-i doară tare din toate punctele de vedere“.
Cazul petrecut zilele trecute în judeţul Vaslui, unde o femeie de 49 de ani a fost descoperită moartă pe câmp, după ce fusese violată de trei tineri, continuă să stârnească indignare.  
Deputatul USR Iulian Bulai s-a declarat şocat şi oripilat de cruzimea de care au dat dovadă cei trei indivizi şi a spus că este decis să se implice pentru a găsi măsurile ce pot opri astfel de fapte.  
„Avem nevoie atât de politici publice pe măsură cât şi de o legislaţie mai aspră faţă de asemenea abuzuri. Nu ştiu ce măsuri pot fi oportune pentru a opri aceste crime. Mă voi consulta cu organizaţiile de profil pentru a găsi cele mai bune răspunsuri“, a scris Iulian Bulai pe Facebook. Bulai îşi pune problema unor măsuri care ar putea fi implementate în mod radical şi viabil, printre ele fiind pedepse mai mari, centre de reeducare, asistenţă medicală şi juridică permanentă pentru victim, castrarea chimică a agresorilor și compensaţii semnificative din partea agresorilor către victime.
„Castrarea chimică sună foarte radical. Să fie asta soluţia? Nu ştiu. Nu îmi dau cu părerea, dar chiar avem nevoie de ceva radical pentru a opri acest comportament criminal şi josnic“, mai spune deputatul.

Reamintim și faptul că legea recursului compensatoriu l-a scos din puşcărie pe violatorul Alexandru Cristian Georgel. 12 martie 2019, ziua în care a nenorocit pe viață doi copii, ar fi trebuit să-l găsească pe obsedatul sexual în închisoare, dacă actuala majoritate parlamentară nu ar fi adoptat Legea 169/2017.
Potrivit obiectivbr.ro, din datele furnizare de Tribunalul Brăila, Alexandru Cristian Georgel are un trecutul infracţional bogat: patru condamnări - una cu suspendare şi celelalte trei cu executare, fiind eliberat de fiecare dată înainte de termen.
Specialiştii din Penitenciare au atras atenţia încă din 2017 asupra efectelor periculoase ale Legii 169/2017, deoarece este aplicabilă tuturor deţinuţilor.
Extrem de mulţi dintre beneficiarii recursului compensatoriu au recidivat. Alexandru Cristian Georgel este cel mai recent exemplu.

Image
Image
Image