fbpx

Un român, administrator al unei firme, şi patru bulgari, trimişi în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Ginerele fostului senator Cezar Măgureanu, Sorin Adrian Găzdac, a fost trimis în judecată de DNA, alături de alte patru persoane din Bulgaria, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit AGERPRES, Sorin Adrian Găzdac a fost condamnat la 16 ani de închisoare, în octombrie 2018, de Tribunalul Bucureşti, într-un dosar al DIICOT pentru evaziune fiscală, bancrută frauduloasă şi organizarea unui grup infracţional, decizia nefiind definitivă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, procurorii DNA de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie l-au trimis în judecată pe Sorin Adrian Găzdac, administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Alături de acesta vor fi judecaţi Tanev Georgiev Ivan (în lipsă) şi Mila Ivo Georgieva, cetăţeni bulgari care controlau în fapt o societate comercială din Bulgaria. Cei doi sunt acuzaţi de instigare la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit sursei citate, vor mai răspunde în faţa judecătorilor în acest dosar şi Atanasova Snezhinka Stoykov, avocat în Baroul Sofia, şi Stoeva Krasimirova Stefka, persoană ce reprezenta pe teritoriul României societatea bulgărească, fiecare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave.

Sursă foto Radio România Actualități.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.