fbpx

Un traficant de minore va primi daune morale de 12.000 de lei pentru că a făcut râie în arest

O sentință pronunțată de către Judecătoria Timișoara obligă Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, precum și Inspectoratul General al Poliției Române să îi achite unui fosti polițist daune morale în valoare de 12.000 de lei. Ovidiu Gîțan a reclamat condițiile improprii în care a fost ținut în arestul Poliției Timiș. Decizia nu este definitivă, fiind atacată cu apel la Tribunalul Timiș.

În iunie 2015, DIICOT Timișoara a destructurat o grupare specializată în traficul de minore, condusă de Paul Mânzu, în care au fost implicate mai multe persoane publice din Timișoara. Potrivit HotNews, anul trecut, polițistul Ovidiu Gițan a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, după ce și-a recunoscut faptele, fiind dat afară din cadrul Poliției Timiș.

Între timp, fostul polițist a dat în judecată IPJ Timiș și IGPR, solicitând daune morale în valoare de 15.000 de lei. Ovidiu Gițan a reclamat faptul că a fost nevoit să suporte, pe perioada detenției în arestul IPJ Timiș, fiind reținut la data de 18 iunie 2015, condiții „improprii". Totodată, fostul polițist a susținut că din cauza condițiilor de igienă necorespunzătoare, "a făcut o criză alergică și a fost diagnosticat cu scabie (n.r. râie)".

Sursă foto Digi24.

Image
Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.