fbpx

Urmăriri în trafic, focuri de armă și peste 26.600 pachete cu țigări de contrabandă confiscate

Image
Image

În urma unor ample acțiuni desfășurate la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au confiscat peste 26.600 pachete cu țigări de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 311.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar un autoturism de teren în valoare de 9.500 lei folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Sâmbătă, 19 octombrie, la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina a fost declanşată o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări. În jurul orei 13.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul au abandonat coletele și au fugit.
"Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au întors pe terioriul statului vecin", arată Poliţia de Frontieră.
Au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.
"La fața locului au fost descoperite 24 de colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 12.750 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de 149.175 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun", au precizar reprezentanții Poliției de Frontieră.

Duminică, 20 octombrie, în jurul orei 6.00, angajaţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava au acţionat pentru reţinerea, în localitatea Lupcina, a unui autovehicul marca Mitsubischi Shogun despre care existau date că transportă o cantitate însemnată de ţigări, provenită din contrabandă.
Poliţiştii de frontieră au interceptat autoturismul, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-şi deplasarea în mare viteză.
"Drept urmare, pentru indisponibilizarea autovehiculului s-a folosit armamentul din dotare, fiind executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, precum și spre pneurile mașinii, conform prevederilor legale, însă nici de această dată conducătorul auto nu a oprit, iar ulterior a abandonat autoturismul şi a fugit.
În continuare, s-a luat măsura conducerii mașinii cu țigări la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii coletelor din vehicul s-a constatat că acestea conțin 6.999 de pachete cu țigări, în valoare de 81.888 lei.
În cauză, se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au executat două acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Ei au descoperit în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Ulma, mai multe colete cu țigări care conţineau cantitatea de 6.860 de pachete cu țigări în valoare totală de 80.262 lei.
În cauză, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, făcându-se verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerii la răspundere a acestora.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.