fbpx

Vicepremierul Raluca Turcan anunță concedieri la stat

Image
Image

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, sâmbătă, la Digi24, că vor avea loc reduceri de personal la ministere şi instituţii publice, măsura vizând rude și clienți politici care au fost angajați fără a avea experiență în domeniu. Turcan a dat ca exemplu Ministerul Dezvoltării, unde, spune aceasta, 30% dintre șefi vor pleca.

„Suntem în etapa în care pregătim Hotărârile de Guvern pentru reorganizarea instituțiilor din subordinea ministerelor, unde vrem să introducem o structură suplă. Asta înseamnă că se evaluează activitatea, se vede unde se stă degeaba. Dacă sunt oameni buni care stăteau degeaba, pentru că nu voia nimeni să îi folosească, vor fi mutați în altă parte, iar cei care sunt clienți politici, nepoți, iubite sau alte legături cu demnitarii, atunci trebuie să își vadă de drum. Românul are un simț al dreptății. Sunt oameni foarte buni de mult timp în ministere care nu au reușit să avanseze în carieră pentru că intra mereu cineva peste, nepoată, clientă sau iubită. Aceasta evaluare se face în interiorul ministerului. Acolo unde nu e o imagine clară, apelăm la mijloace externe. Am vorbit, de exemplu, cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate, se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune: acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem”, a declarat Raluca Turcan la Digi24.

Vicepremierul a precizat că procesul este unul de durată, dar că noul buget va fi gândit pe structurile cu personal restructurat.

 

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.